Ensi vuonna 94 vuotta täyttävä Pyhärannan kirkkokuoro palvelee seurakuntalaisia laulaen. Runsaan 10 laulajan ryhmä esiintyy etupäässä jumalanpalveluksissa ja muissa seurakunnallisissa tilaisuuksissa, mutta yhteistoimintaa on myös paikallisten yhdistysten kanssa. Vuodesta 1987 kuoroa on johtanut dir.cant. Kari Kesäläinen.

Kirkkokouro
Ohjelmisto koostuu neliäänisestä musiikista, jonka painopistettä on tuotu lähemmäs nykyaikaa ja tämän päivän ihmisen arkea ja tuntemuksia. Sävelmin ja sanoin kuoro pyrkii tuomaan iloa ja lohdutusta sekä välittämään sanomaa kuulijalle.

Kuoro harjoittelee syys- ja talviaikaan aina keskiviikkoisin seurakuntakodissa kello 18.30 alkaen. Esiintymiset puolestaan keskittyvät kirkkovuoden merkittävien juhlapäivien jumalanpalveluksiin. Kuoroa kuullaan parvelta niin jouluna kuin pääsiäisenäkin unohtamatta marianpäivää tai hiljaisen viikon iltakirkkoakaan.

Pyhärannan kirkkokuoro ry. on rekisteröity yhdistys, joka kuuluu Suomen kirkkomusiikkiliittoon ja se Varsinais-Suomen kirkkomusiikkipiiriin. Kuoron puheenjohtajana toimii Mirja Kauppila-Laine, varapuheenjohtajana Jorma Mäkinen ja sihteerinä Leena Siivonen.

Yhdessä valtakunnallisilla juhlilla kirkkomusiikin voima kuuluu tuhansien laulajien sointuina niin laulajien kuin kuulijoidenkin sydämiin. Viimeksi laulujuhlat laulettiin helluntaina 2012 Jyväskylässä ja seuraavat isot kirkon musiikkijuhlat järjestetään KuoroHelsingissä. Sitä ennen piirin laulajien joukkovoimaa kuullaan Naantalin laulujuhlilla.

Pyhärannan kaunis kirkkokin on ollut piirin laulujuhlien näyttämönä. Keväällä 2005 piirin kuorot täyttivät kirkon lähes ääriään myöten.

Lähde mukaan iloiseen laulajajoukkoon. Jos olet kiinnostunut laulamaan yhdessä toisten kanssa, tule kokeilemaan.

Lauluharjoittelun ohella kuoro merkitsee myös yhdessäoloa ja toisten tukemista. Aktiivisten jäsenten kuoro tekee teatterimatkoja ja käy yhdessä konserteissa. Ohjelmaan ovat kuuluneet myös kuorovierailut lähiseurakunnissa ja kauemmaksikin. Muutama vuosi sitten kuoro kävi ystävyysvierailulla ja esiintymismatkalla Ylivieskassa.

Mirja Kauppila-Laine

Pyhärannan seurakunta, kirkkoherranvirasto, Kauhianpääntie 5, 23950 Pyhäranta